fredag 20. september 2013

Zakopane

Vi var en ekstra dag i Zakopane. Mange turister og mye liv - men veldig dårlig vær. Heldigvis fikk vi sett Tatryfjellene godt i dag da vi syklet østover igjen til Slovakia. Fin sykkeldag der vi traff en syklende tannlegestudent fra Krakow. Han snakket flytende engelsk, og HP ble veldig ivrig i samtalen da han også kunne "god dag" og "ha det" på norsk. Eneste som var litt negativt i dag var den enorme trafikken de to første milene ut fra Zakopane. Dette er et virkelig stort turiststed, særlig for polakkene selv. Vintersesongen er særlig popular og overnattingsmuligheter overalt.

Det blir kanskje 3 sykkeldager til i Slovakia før vi krysser grensa til Ukraina. Vi kommer til å se an vær og terreng.

Vi spiser mye og godt. Tror vi holder matchvekta greit foreløpig. 

Været framover ser bra ut. Vi har hatt litt blandet vær i det siste, men har ligget i ro de to dagene det regnet som hardest. Har hatt mest medvind i Slovakia - fortjent, ettersom vi hadde motvind i Sverige og hele Polen. Håper alle der hjemme har det bra. Vi blir jo selvopptatte og er opptatt av vær, mat og å finne overnatting. 

Vi synes begge at tida går fort. Det tyder på god trivsel. 

HP med betjening som vi fikk god service av på hotell i Slovakia.

Zakopane med Tatryfjellene i bakgrunnen. 
Zakopane med Tatryfjellene i bakgrunnen.

Enkel rafting på elva vi syklet langs i dag på vei til byen Stara Lubovina, 10 mil øst for Zakopane.

2 kommentarer:

  1. Vet ikke om JEG er den eneste som følger dere - men må bare si at jeg syns dere er de beste representanter for hva RE VGS står for - eller i alle fall STO FOR i min tid: skikkelig ståpå-vilje og "alt for saken"! Dere er helt ubeskrivelige! Og Hans Petter: ta godt vare på pensjonisten!

    SvarSlett
  2. Hei Hogne og Hans Petter
    (og Elisabeth)

    Spennende. Fortsett å skrive, gjerne om hvordan forskjellige folk reagerer på dere og dere opplever dem.
    Hans Petter: Hvor mange av landene dere passerer kan du noen ord og fraser fra? Er dette også en språklig sykling for multilingvisten Meinich? Oppdager du noen nye sammenhenger med ordene nedgjennom Øst-Europa og enda videre??
    God sykling!
    Robert N

    SvarSlett