lørdag 28. september 2013

Rakhiv, Ukraina

26. september: Er i Rakhiv i Ukraina. Tenkte å sykle eller gå i fjellet her, men er litt for dårlig vær. Hviledag er nok mest fornuftig. Vi har syklest ganske lange dager i det siste. 

Hans Petter tolker folk hele tida ut fra utseende, språk og kjennetegn ellers. Vi har kontakt med veldig mange, men selv HP har kommunikasjonsproblemer. Han ser sammenhenger i ord og uttrykk i de ulike språkene og kommer med masse innspill til meg. Er redd jeg ikke får med meg så mye. Det er jo så mange inntrykk ellers en må få med seg. Her i Ukraina er det som å gå tilbake til 50-tallet på landsbygda, men kontrastene er store. Noen har både flotte hus og biler. 

Folk er vennlige, men relativt reserverte. Ungene er mer begeistret og vinker, og de som har sykler, vil kappkjøre. HP har fått fikset sykkelen for andre gang. Det er eiker som har en tendens til å gå. Her i Ukraina blir det ekstra påkjenninger på grunn av svært ujevn vei, for å si det litt forsiktig. 

I går stoppet vi ved det de mener er sentrum i Europa. Det er ikke langt fra grensene til Romania, Moldova, Ungarn, Slovakia og Polen.

Det blir altså to netter på samme "hjemmehotell". Det ble velkomst med kaffe og dram med hotellverten i går. I morgen blir det videre sykling i forhåpentligvis godvær som er meldt.
Ved det geografiske sentrum i Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar