tirsdag 30. september 2014

I Moldova. Forandring i planene.

Kom til Odessa i mørket søndag kveld etter 9 sykkeldager. Tre dager i hvert av landene Ukraina, Romania og Moldova. Veldig fornøyd med å oppleve Moldova. Blir regnet som Europas fattigste, men vi så ikke særlig forskjell på disse landene. Vi har opplevd landområder der innhøsting av druer og mais har stått i fokus. Vi har vært igjennom eller overnattet i mange små og store byer. Vi fikk bl.a. en fin halv dag og overnatting på flott hotell i Chisinau, hovedstaden i Moldova. De siste milene inn mot Odessa gjorde inntrykk p.g.a. flere halvveis barrikader med politi og vakthold.

Her i Odessa har vi det bra på hotell, men jobbet for å legge opp veien videre. Den skulle være over Svartehavet til Georgia, bestilt på nettet fra Norge. Det ble bare strøket fordi sjåfører med store lastebiler ble prioritert. Neste båt onsdag 8. og fremdeles usikkert. Vi fikk etter mye jobb i dag ordnet flybiletter til Tiblisi, Georgia via Kiev lørdag kveld. Det blir altså ingen båttur for oss. 

Nattero er det så som så med. Vi har ofte fått trippelrom på hotellene, og da må en slite med to romkamerater som gir fra seg mye variert lyd av svært ulik kvalitet og styrke. Pusting skal visst være noe undertegnede driver med om natta. I allefall en gang i forrige uke. Tror det kan være noe i det, for hjemme blir det sagt det samme. Siste gang tror jeg var i begynnelsen av mai.

2 kommentarer:

  1. Har ikke merket noen lyder. Men det er klart: Snø isolerer godt. God tur videre!!

    SvarSlett
  2. Hei! Kjempeartig å se bildene deres og høre at iranerne er trivelige. Det stemmer med det jeg også har hørt: Iranere er "sugne" på kontakt med turister.
    Lykke til med sykkelturen i India.
    Vennlig hilsen
    Robert Nilsen

    SvarSlett